Kuva: Maru Lemmetty |
MEHEVÄ SUKLAAKAKKU:
12 - 15 palaa
175 g tummaa suklaata
- Rouhi karkeasti. Jätä sivuun odottamaan.
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaakojauhetta
1 tl levinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
225 g voita
3 dl sokeria
4 kananmunaa
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri (kunnes seos on kermaisen pehmeää).
- Lisää kananamunat yksitellen koko ajan vatkaten.
2 dl maustamatonta jogurttia
- Lisää jogurttia ja kuiva-aineseosta (siivilän läpi) vuorotellen voivaahdon joukkoon.
- Sekoita lopuksi taikinan joukkoon rouhittu suklaa.
Kuva: Maru Lemmetty |
- Kaada taikina voideltuun vuokaan (Ø 24 cm).
- Paista uunissa 175 asteessa n. 40 min.
Kuva: Maru Lemmetty |
2 dl vispikermaa
250 g mascarponea
2 rkl sokeria
1 sitruunan kuori
- Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon mascarpone. Mausta sokerilla ja sitruunankuorella.
n. 600 g marjoja
- Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Levitä mascarponevaahto alimman pohjan päälle. Laita vaahdon päälle puolet marjoista.
- Nosta kansiosa marjojen päälle.
125 g tummaa suklaata
1 dl vispikermaa
- Sulata suklaa.
- Lämmitä kerma kädelle kuumaksi ei kuitenkaan kiehuvaksi kattilassa.
- Lisää suklaasula kerman joukkoon ja sekoittele, kunnes tasaista.
- Kaada hieman jäähtynyt suklaakuorrutus kakun päälle keskelle. Anna valua reunojen yli.
- Kasaa päälle loput marjat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti