sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Mehevä suklaakakku mascarponella ja marjoilla

Kuva: Maru Lemmetty

MEHEVÄ SUKLAAKAKKU:
12 - 15 palaa

175 g tummaa suklaata

  • Rouhi karkeasti. Jätä sivuun odottamaan.
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaakojauhetta
1 tl levinjauhetta
2 tl vaniljasokeria 
1/2 tl suolaa

  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
225 g voita
3 dl sokeria
4 kananmunaa
 
  • Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri (kunnes seos on kermaisen pehmeää).
  • Lisää kananamunat yksitellen koko ajan vatkaten.
2 dl maustamatonta jogurttia

  • Lisää jogurttia ja kuiva-aineseosta (siivilän läpi) vuorotellen voivaahdon joukkoon.
  • Sekoita lopuksi taikinan joukkoon rouhittu suklaa.

Kuva: Maru Lemmetty

  • Kaada taikina voideltuun vuokaan (Ø 24 cm).
  • Paista uunissa 175 asteessa n. 40 min.

Kuva: Maru Lemmetty

2 dl vispikermaa
 250 g mascarponea
2 rkl sokeria
1 sitruunan kuori

  • Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon mascarpone. Mausta sokerilla ja sitruunankuorella.
n. 600 g marjoja
 
  • Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Levitä mascarponevaahto alimman pohjan päälle. Laita vaahdon päälle puolet marjoista.
  • Nosta kansiosa marjojen päälle.
125 g tummaa suklaata
1 dl vispikermaa

  • Sulata suklaa.
  • Lämmitä kerma kädelle kuumaksi ei kuitenkaan kiehuvaksi kattilassa.
  • Lisää suklaasula kerman joukkoon ja sekoittele, kunnes tasaista.
  • Kaada hieman jäähtynyt suklaakuorrutus kakun päälle keskelle. Anna valua reunojen yli.
  • Kasaa päälle loput marjat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti