Kakku ei monien vaiheiden ja rankan kohtelun jälkeen ollut enää oikein edustuskunnossa kuvaa otettaessa, siksi lähikuvaa ei tällä kertaa irtoa :).
PÄHKINÄ-SUKLAAJÄÄTELÖKAKKU VAAHTOKARKKIPYÖRTEELLÄ
(12 annosta)
Kuva Maru Lemmetty |
1 l suklaajäätelöä
- Ota jäätelö jääkaappiin pehmenemään.
2 dl erilaisia pähkinöitä
- Rouhi pähkinät veitsellä. Laita sivuun odottamaan.
3 1/2 dl kakkuvehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl pikakahvijauhetta
1 rkl vaniljasokeria
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
220 g voita
5 dl sokeria (, josta osa voi olla tummaa sokeria)
- Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes sokeri hiukan sulaa.
- Siirrä seos yleiskoneen kulhoon tai muuhun isoon kulhoon.
2 dl kaakaojauhetta
4 isoa munaa
- Vatkaa voi-sokeriseoksen joukkoon kaakaojauhe.
- Lisää munat yksitellen ja vatkaa hetki.
- Siivilöi kuivat aineet taikinaan ja sekoita.
- Kaada taikina kahteen voideltuun ja leivinpaperilla pohjustettuun Ø 23 - 24 cm irtopohjavuokaan.
- Paista 175 asteessa n. 25 - 30 minuuttia, kunnes pohjat ovat keskeltä mehevän kosteita ja reunoilta sitkeän rapeita.
1 dl sokeria
1/2 tl etikkaa
- Vaahdota valkuaiset kevyesti. Lisää sokeria vähitellen, jatka vatkaamista koko ajan. Vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää.
- Ota suklaajäätelö jääkaapista ja sekoita sen joukkoon pähkinärouhe.
- Irrota toinen kakkupohja vuoasta ja murenna se pieniksi paloiksi. Sekoita kakkupalat sekä puolet valkuaisvaahdosta jäätelön joukkoon.
- Sekoita löyhästi joukkoon lähes koko loppu valkuaisvaahto. Massa saa jäädä marmoroiduksi.
- Levitä massa vuokaan, jossa on toinen suklaapohja.
- Marmoroi pinta vielä lopulla valkuaisvaahdolla. Jätä pinta eläväksi.
- Anna jähmettyä pakastimessa vähintään 6 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti