sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Syntymäpäiväkakkuja osa 1, Suklaa-kardemummakakku

Hyvä ystäväni vanheni arvokkaasti vuoden ja sain ilokseni pyynnön tehdä juhlille muutaman kakun. Kotona olikin tukku kokeiltavia tuotteita, joten ohjeet syntyi tälläkin kertaa käytännön sanelemina :). Kuvaa en ehtinyt passion-kookosjuustokakusta ottaa, mutta koitan siitäkin ohjeen kirjoittaa tänne yleisön pyynnöstä.

SUKLAA-KARDEMUMMAKAKKU:
 
 
2 dl maitoa
200 g Fazerin tummaa suklaata appelsiinicrispillä
(tai mitä tahansa tummaa suklaata)
150 g voita
3 munaa
150 g crème fraîchea
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g valkosuklaata
1 iso patukka Daimia
 
Täyte ja kuorrutus:
 
400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl vispikermaa
1 tl vaniljajauhetta
1 tl kardemummaa
1/2 dl sokeria
 
  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota irtopohjavuoan  (Ø 23 cm) pohjalle leivinpaperi tai jauhota vastaava kakkuvuoka.
  • Kuumenna maito kiehuvaksi. Sulata siihen 150 g tummasta suklaasta ja voi.
  • Sekoita joukkoon munat, crème fraîche ja sokerit.
  • Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi taikina joukkoon.
  • Rouhi karkeasti loppu tumma suklaa, valkosuklaa ja Daim. Sekoita taikinaan.
  • Paista uunissa n. 40 min tai kunnes kakku on juuri ja juuri kypsä.
  • Anna pohjan jäähtyä kunnolla. Halkaise se kahteen osaan.
  • Mittaa täytteen aineet kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Levitä puolet vaahdosta kakun väliin ja loput päälle. Koristele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti