SUKLAA-KARDEMUMMAKAKKU:
2 dl maitoa
200 g Fazerin tummaa suklaata appelsiinicrispillä
(tai mitä tahansa tummaa suklaata)
150 g voita
3 munaa
150 g crème fraîchea
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g valkosuklaata
1 iso patukka Daimia
Täyte ja kuorrutus:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl vispikermaa
1 tl vaniljajauhetta
1 tl kardemummaa
1/2 dl sokeria
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjalle leivinpaperi tai jauhota vastaava kakkuvuoka.
- Kuumenna maito kiehuvaksi. Sulata siihen 150 g tummasta suklaasta ja voi.
- Sekoita joukkoon munat, crème fraîche ja sokerit.
- Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi taikina joukkoon.
- Rouhi karkeasti loppu tumma suklaa, valkosuklaa ja Daim. Sekoita taikinaan.
- Paista uunissa n. 40 min tai kunnes kakku on juuri ja juuri kypsä.
- Anna pohjan jäähtyä kunnolla. Halkaise se kahteen osaan.
- Mittaa täytteen aineet kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
- Levitä puolet vaahdosta kakun väliin ja loput päälle. Koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti