tiistai 4. helmikuuta 2014

Kaapo-kakku pienelle syntymäpäiväsankarille

On vierähtänyt tovi, kun viimeksi olen tehnyt lapsekkaan kakun. Myös kuorrutemassat ovat jääneet kauppojen hyllyille. Oli siis tosi mukavaa vaihtelua hiukan näperrellä, joskin jonkinlainen rutiini näissä hommissa olisi avuksi.
 
KAAPO -VADELMA-VALKOSUKLAATÄYTEKAKKU
15 annosta
 
 
Laita uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota n. Ø 24 cm:n kakkuvuoka.
 

4 munan sokerikakkupohja:
4 huoneenlämpöistä luomumunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
  • Vaahdota munat ja sokeri jämäkäksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  • Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja siivilöi sitten vaahdon joukkoon. Nostele sekaisin.
  • Kaada taikina kakkuvuokaan.
  • Paista uunin alaosassa n. 35 min, kunnes kakku on kypsä ja irtoaa vuoan reunoista.
Kostutukseen:
1 1/2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria 
  • Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen yhtä paksuun osaan. Kostuta levyt vaniljamaidolla.

Vadelmatäyte:
3 liivatetta
300 g vadelmia (myös pakaste käy)
1/2 dl sokeria
1 dl kreikkalaista jogurttia
2 dl vispikermaa 
  • Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  • Kuumenna vadelmia keskilämmöllä, kunnes neste irtoaa ja seos lähes kiehuvan kuumaa. Älä sekoita turhaan, jotta vadelmat eivät soseudu. Mausta sokerilla.
  • Sulata liivatteet vadelmien joukkoon. Anna seoksen jäähtyä.
  • Sekoita vadelmat ja jogurtti.
  • Lisää viimeisenä kermavaahto nostellen.
  • Laita kostutettu kakun päällimmäinen levy kelmulla vuoratun kakkuvuoan pohjalle.
  • Kaada vadelmamousse vuokaan. Nosta keskimmäinen kakkulevy täytteen päälle. Huomaa, että levy tulee siten, että reunan mahdollinen kallistuma tulee oikein.
 
Valkosuklaatäyte:
200 g valkosuklaata
200 g tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
 
  • Sulata valkosuklaa.
  • Sekoita se hieman lämmenneeseen tuorejuustoon.
  • Nostele kermavaahto joukkoon.
  • Kaada täyte kakun ylempään täyteväliin.
  • Nosta kakun pohjalevy päällimmäiseksi.
  • Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  • Kumoa kakku. Koristele.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti