sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Syntymäpäiväkakkuja osa 2, Passion-kookosjuustokakku

Tässä vihdoin lupaamani Passion-kookosjuustokakun ohje, kun sain sopivan tilaisuuden hiukan kehittää ohjetta ja napata kuvankin tekeleestä :).

PASSION-KOOKOSJUUSTOKAKKU
12 - 15 annosta
 
 
 
Pingota Ø 23cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperille. Laita reunaan halutessasi reunakalvo tai sivele rengas ohuelti öljyllä. (Tai ole laiska, kuten minä ja anna mennä ilman ;))
 
Pohja:
150 g kaurakekesejä
50g voita
 
  • Murskaa keksit. Lisää joukkoon sulatettu voi.
  • Levitä seos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täyteen valmistamisen ajaksi.
 
Passionmousse:
4 liivatetta
2 dl passionpyrettä
2 dl vispikermaa
2 valkuaista
1/2 - 3/4 dl sokeria
200 g appelsiinituorejuustoa
 
  • Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
  • Kuumenna 1 dl passionpyrettä kiehumispisteeseen. (Passionpyrettä myydään pakasteena tukuissa). Voit myös siivilöidä vastaavan määrän passionhedelmän sisusta.
  • Sulata liivatteet kuumaan passionpyreeseen. Lisää loppu pyre joukkoon.
  • Vaahdota kerma.
  • Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri  joukkoon vähitellen vaahdotuksen aikana. Vaahto on valmis, kun se on kiiltävää ja siihen jää huiput vatkaimet nostettaessa.
  • Sekoita pyre ja tuorejuusto.
  • Lisää vaahdot nostellen.
  • Kaada mousse vuokaan. Levitä huolellisesti reunoja myöden. Tasoita pinta.
  • Laita jääkaappiin kookosmoussen valmistamisen ajaksi.
 
Kookosmousse:
3 liivatetta
2 valkuaista
3/4 dl sokeria
2 1/2 dl kookos-lime kermavalmistetta (Valio)
100 g tuorejuustoa
1/4 tl vaniljajauhetta
 
  • Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
  • Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri joukkoon vähitellen vaahdotuksen aikana.
  • Kuumenna 1/2 dl kookos-limekermaa. Sulata liivatteet siihen.
  • Sekoita loppu kerma ja vaniljajauhe tuorejuustoon. Lisää liivateseos vatkaten.
  • Nostele viimeiseksi valkuaisvaahto joukkoon.
  • Levitä mousse varoen passionmoussen päälle. Tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa.
 
Passionkiille:
1 1/2 dl passionpyrettä
1 rkl sokeria
1 liivate
 
  • Laita liivate pehmenemään runsaaseen kylmäänveteen.
  • Keitä passionpyrettä kasaan, kunnes jäljellä on puolet. Lisää sokeri.
  • Sulata liivate pyreeseen. Anna jäähtyä.
  • Lusikoi pyre kakun pinnalle. Anna hyytyä n. 1 h. Koristele.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti