tiistai 17. syyskuuta 2013

Sitruunajuustokakku

Viikonloppuna tuli leivottua kaiken makean vastapainoksi myös jotain suolaista ja jotain raikasta. Tässä on tosi pätevä perusohje sitruksiselle juustokakulle. Toimii myös limestä tai appelsiinista tehtynä. Happamuutta tai makeutta voi säätää oman maun mukaan.

SITRUUNAJUUSTOKAKKU:
12 - 15 annosta



175 g kaurakeksejä
75 g voita
  • Pohjusta Ø26 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla
  • Murskaa keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin.
  • Painele muruseos vuoan pohjalle.
7 liivatetta
  • Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
4 dl vispikermaa
3 valkuaista
  • Vaahdota kerma ja valkuaiset.
400 g sitruunatuorejuustoa
1 dl sitruunamehua (+sitruunan raastettu kuori)
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
  • Sekoita tuorejuustoon sitruunamehu ja-kuori sekä sokerit.
3 rkl maitoa
  • Kuumenna maito kiehuvaksi ja sulata siihen liivatelehdet. Sekoita. Kaada tuorejuuston joukkoon.
  • Nostele lopuksi sekaan kerma- ja valkuaisvaahto
  • Kaada massa vuokaan ja tasoita pinta.
  • Peitä ja laita jääkaappiin hyytymään (väh. 4 h).

2 liivatetta
  • Kun kakku on hyytynyt, laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
1/2 dl sitruunamehua
2 1/2 rkl sokeria
  • Kuumenna sitruunamehu ja sokeri kiehuvaksi. Sulata liivatelehdet siihen. Sekoita
1 dl vettä
keltaista elintarvikeväriä
  • Lisää vesi ja halutessasi elintarvikeväri. Kaada seos kakun pinnalle. Nosta jääkaappiin hyytymään noin tunniksi.
  • Koristele haluamallasi tavalla.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti