SITRUUNAJUUSTOKAKKU:
12 - 15 annosta
175 g kaurakeksejä
75 g voita
- Pohjusta Ø26 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla
- Murskaa keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin.
- Painele muruseos vuoan pohjalle.
7 liivatetta
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
4 dl vispikermaa
3 valkuaista
- Vaahdota kerma ja valkuaiset.
400 g sitruunatuorejuustoa
1 dl sitruunamehua (+sitruunan raastettu kuori)
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
- Sekoita tuorejuustoon sitruunamehu ja-kuori sekä sokerit.
3 rkl maitoa
- Kuumenna maito kiehuvaksi ja sulata siihen liivatelehdet. Sekoita. Kaada tuorejuuston joukkoon.
- Nostele lopuksi sekaan kerma- ja valkuaisvaahto
- Kaada massa vuokaan ja tasoita pinta.
- Peitä ja laita jääkaappiin hyytymään (väh. 4 h).
2 liivatetta
- Kun kakku on hyytynyt, laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
1/2 dl sitruunamehua
2 1/2 rkl sokeria
- Kuumenna sitruunamehu ja sokeri kiehuvaksi. Sulata liivatelehdet siihen. Sekoita
1 dl vettä
keltaista elintarvikeväriä
- Lisää vesi ja halutessasi elintarvikeväri. Kaada seos kakun pinnalle. Nosta jääkaappiin hyytymään noin tunniksi.
- Koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti