Viikonlopun iloihin kuuluu kiireettömät päiväunet. Ja mikäs on nukkuessa, kun sillä aikaa Jörö valmistaa illallista. Possunkylki on loistava raaka-aine: siinä on riittävästi rasvaa, että kypsänä liha on mehevää ja pehmoista. Karamellisoitu pinta tuo mukavan rapean ja makean kontrastin lihalle ja sitruunaiselle bataattilisäkkeelle.
HUNAJAKARAMELLISOITU POSSUNKYLKI:
(4 annosta)
800 g luutonta ja nahatonta possukylkeä
suolaa
mustapippuria
- Hiero mausteet kyljen pintaan. Laita uunivuokaan rasvapuoli ylöspäin.
- Paista 175 asteessa n. 1 1/2 - 2 tuntia.
6 rkl hunajaa tai siirappia
4 rkl soijaa
2 tl sitruunamehua
- Mittaa aineet kattilaan. Kiehauta.
- Penslaa seos kypsän kyljen pintaan. Nosta vuoka takaisin uuniin 5 - 10 minuutiksi, kunnes pinta on kauniisti karamellisoitunut.
- Nosta vuoka uunista. Anna lihan vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen leikkaamista.
Lihan vetäytyessä, valmista lisäke.
HAKATTUA BATAATTIA:
1 iso bataattia
2 jauhoista perunaa
puolikas sitruuna
suolaa ja mustapippuria
- Kuori bataatti ja perunat. Leikkaa isoiksi paloiksi mikronkestävään kulhoon. Laita kulhoon puolikas sitruuna ja mausta.
- Pingota kulhon päälle kelmu.
- Kypsennä mikrossa täydellä teholla 15 minuuttia.
nippu korianteria
1 punainen chili
100 g fetaa
puolikkaan sitruuna mehu
- Hienonna leikkuulaudalla (lautaa käytetään tarjoiluastiana) korianteri ja chili. Murenna feta laudalle. Purista päälle sitruunanmehu.
- Tarkista haarukalla, että bataatti ja perunat ovat kypsiä. Purista sitruunasta mehu ja heitä kuoret pois.
- Kumoa bataatit ja perunat työlaudalle ja leikkaa veitsellä sekoittaen rouheaksi. Varmista, että ainekset ovat hyvin sekaisin.
- Leikkaa possunkylki viipaleiksi ja nosta hakatun bataatin kanssa laudalle.
- Lusikoi siirappia vuoan pohjalta viipaleiden päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti