torstai 4. heinäkuuta 2013

Vispipuuro mustaherukoista ja karpaloista

Monilla on pakastimen tyhjennys käynnissä, jotta parasta aikaa kypsyvien uuden sadon marjojen tilalle saataisi raivattua tilaa. Eilen saimme nauttia naapurin edellisen kauden mustikoista leipomasta mustikkapiirakasta ja edellisellä viikolla täydellisyyksiä hipovasta mustikkamehusta. Ei siis niinkään epämiellyttävää puuhaa.

Meillä pakastin on jo melko tyhjä, mutta mustaherukoita ja karpaloita on vielä melko reilusti jäljellä, ne kun eivät ole lasten suosikkimarjoja. Hyvä niin, äiti tykkää :)! Ja seuraavaa syntyi, kun muistin taas yht'äkkiä vispipuuron lasten toivoessa mannapuuroa iltapalaksi.

MUSTAHERUKKA-KARPALOVISPIPUURO:
(6 - 8 annosta)


1 l vettä
4 dl mustaherukoita
2 dl karpaloita
3/4 - 1 dl sokeria
2 dl mannasuurimoita

  • Mittaa vesi ja jäiset marjat kattilaan. Keitä n. 10 min, että marjat pehmenevät ja luovuttavat makua ja väriä veteen. Mausta sokerilla.
  • Survo halutessasi marjat sauvasekoittimella.
  • Lisää mannasuurimot hiljalleen koko ajan sekoittaen.
  • Keitä miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. Varo kuplahtelusta johtuvaa räiskymistä keittämisen loppuvaiheessa.
  • Anna puuron jäähtyä kunnolla. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. 
  • Tarjoa maidon tai kerman kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti