keskiviikko 14. elokuuta 2013

Juustohampurilainen ja lohkoperunat

Koulujen alkamisen kunniaksi esikoinen toivoi, että saisi tehdä itse hampurilaisia. Pikaisen mietinnän jälkeen matkalla töistä päiväkotiin totesin, että jonkinlaiset raaka-aineet sämpylöitä lukuunottamatta löytyisi kotoa. Sämpylät nappasin lähi-Siwan heikosta valikoimasta.



Jauhelihapihvi:

100 g kevytsmetanaa
2 rkl korppujauhoja
400 g jauhelihaa
pieni sipuli
muna
yrttejä (lehtipersilja ja timjami)
valkosipulin kynsi
suolaa
mustapippuria 

  • Sekoita ainekset. Paista ohuita pihvejä pannulla.

Sämpylät vältti, kun niihin paahtoi rapean pinnan. Lisäksi hampurilaisiin ja perunoiden dipiksi surautettiin tomaattinen chilimajoneesi. Väliin valikoitui salaattia, papan kasvattamia tomaatteja, sipulia, juustoa ja avokadoa. Uudet perunat kypsyivät hampurilaisten teon aikana uunissa rapeiksi lohkoperunoiksi.

"Paljon parempaa kuin Mc Donaldissa", totesi esikoinen. Melko hyvin opetettu lapsi :P.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti