lauantai 31. elokuuta 2013

Pulled Pork Pita, Dukkah-jogurttia ja yrttisalaattia

Amerikka ja Lähi-itä ovat kuumaa tavaraa tällä hetkellä ruokamaailmassa. Itse pidän amerikkalaisten ruokien yksinkertaisista, mutta runsaista mauista. Tuhti ja rasvainen ruoka kaipaa rinnalleen kuitenkin jotain pientä hapanta ja mausteista. Egyptiläinen Dukkah-mausteseos happaman jogurtin kanssa on juuri sitä. Siitä se ajatus sitten lähti. Ja avot, olihan hyvää. Suosittelen.
PULLED PORK PITA DUKKAH-JOGURTIA JA YRTTISALAATTIA:

Kuva Maru Lemmetty

Pitaleivät tein vääräoppisesti juureen tehdystä vehnätaikinasta. Kaulin taikinasta pieniä, ohuita lettuja ja paistoin uunissa 200 asteessa n. 18 minuuttia.

PULLED PORK:
(Tästä riittää ainakin 12 pitaleipään)

800 g kasleria
3 valkosipulin kynttä murskattuna
2 tl mustapippuria
2 tl savustettua makeaa paprikajauhetta
1 tl chilirouhetta
2 tl suolaa

  • Laita liha muovipussiin. Mittaa päälle kaikki mausteet ja sulje pussi. Pyörittele lihaa hetki, kunnes mausteet ovat levinneet tasaisesti lihan pintaan.
  • Laita jääkaappiin marinoitumaan mielellään yön yli.
  • Ota liha jääkaapista n. 1 t ennen paistamista.
  • Laita uunivuokaan, paista 175 asteessa n. puoli tuntia, että liha saa vähän väriä. Pudota lämpötila 125 asteeseen, kääri liha foliooon ja anna kypsyä 3 - 4 tuntia. Liha on valmista, kun se hajoaa haarukalla vetämällä mutta on vielä mehukasta. Ota pois uunista.
  • Nyyhdä possu. Eli riivi liha suikaleiksi kahdella haarukalla. Jos lihassa on vielä ylimääräistä rasvaa, poista se halutessasi.
1 dl Bbq-kastiketta
  •  Laita liha puhtaaseen uunivuokaan. Kaada päälle bbq-kastiketta. Laita uuniin 225 asteeseen n 15 minuutiksi, jotta liha karamellisoituu pinnasta. Tarjoa heti.

DUKKAH-JOGURTTI:
(annos 6:lle)

3/4 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl kikherneitä
1/4 dl hasselpähkinöitä
1/2 dl koranterin siemeniä
1/4 dl kuminansiemieniä
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria.
  • Paahda seesaminsiemenet, kikherneet ja hasselpähkinät pannulla.
  • Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen (tai mortteliin) ja aja hienoksi.
1 dl luonnon- tai turkkilaista jogurttia
  • Sekoita 1 dl dukkah-mausteseosta jogurttiin. Lusikoi jogurttia pitaleipien väliin nyyhdetyn possun seuraksi.
YRTTISALAATTI:

100 g erilaisia yrttejä ja pieniä salaatinlehtiä (esim. korianteri, lehtipersilja, vuonankaali, rucola jne...)
oliiviöljyä

  • Kiillota yrtit oliiviöljyllä. Nosta kasa päällimmäiseksi pitaleivän väliin.

4 kommenttia:

  1. Hei! Ihan blogi! Olen aika aloitteleva mutta sitäkin innostuneempi kokki, joka yrittää selvitä kyökissä arjen haasteista kiireaikataulujen lomassa. Reseptisi tuovat aivan takuulla helpotusta arkeeni, ja koska arvostan itsekin yksinkertaista, itse tehtyä ja hyvän makuista ruokaa, saat minusta innokkaan vakkarilukijan! :)
    Mukavaa syksyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiva kuulla, että ohjeista on apua ja iloa. Tervetuloa!

      Poista
  2. Hei! Mitä bbq-kastiketta käytit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! En muista enää varmuudella, mitä käytin tätä ohjetta tehdessä, mutta ainakin HP:n classic bbq-kastike on hyvää.

      Poista