maanantai 26. elokuuta 2013

Yrttimarinoitua karitsanpaistia ja uunijuureksia

















Tämä ateria kuvastaa aika hyvin makuani ja ruoanvalmistustyyliäni. Hyvät raaka-aineet, yksinkertaista ja helppoa. En ole mikään viherpeukalo itse, mutta äitini on. Arvostan itse kasvatettuja raaka-aineita. Ja tasaisin väliajoin saammekin ihania ruokayllätyksiä, kuten tämän aterian pavut. Valmistuttaan ruoka katosi parempiin suihin, joten kuvat ehdin napata vain tekovaiheessa.

Karitsan paahtopaistit marinoin yön yli yrteillä (lehtipersija, timjami, salvia ja rosmariini) sekä valkosipulilla. Suolaa ja pippurin rouhaisin pintaan ennen kypsennystä. Pintavärin otin pannulla, jonka jälkeen loppukypsennys 200 -asteisessa uunissa n. 8 min, vetäytyminen folioon käärittynä 8 min.



Juuresten (punajuuri, porkkana ja sipuli) joukkoon lorautin oliiviöljyä ja vaaleaa balsamicoa. Pinnalle ropsautin fariinisokeria, suolaa ja mustapippuria ja päälle laitoin reilusti tuoretta timjamia.




Pavut kastoin nopeasti kiehuvaan veteen ja niiden päälle puristin vähän sitruunamehua ja sulatin hyvän köntin voita.



Nams!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti