keskiviikko 21. elokuuta 2013

Pähkinä-suklaajäätelökakku vaahtokarkkipyörteellä

Bongasin kesän alussa Martha Stewartilta ihanan näköisen suklaisen jäätelökakun, jossa oli jos jonkinlaista rakennetta ja kerrosta. Ja olihan sellainen tehtävä, vähän mukaeltuna tosin. Jos nyt tekisin kakun uudestaan, sekoittaisin kakun sisään cookie-taikinaa raakana tai kypsänä, toimisi varmasti hyvin.

Kakku ei monien vaiheiden ja rankan kohtelun jälkeen ollut enää oikein edustuskunnossa kuvaa otettaessa, siksi lähikuvaa ei tällä kertaa irtoa :).

PÄHKINÄ-SUKLAAJÄÄTELÖKAKKU VAAHTOKARKKIPYÖRTEELLÄ
(12 annosta)

Kuva Maru Lemmetty

1 l suklaajäätelöä

  • Ota jäätelö jääkaappiin pehmenemään.
2 dl erilaisia pähkinöitä

  • Rouhi pähkinät veitsellä. Laita sivuun odottamaan.
3 1/2 dl kakkuvehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl pikakahvijauhetta
 1 rkl vaniljasokeria

  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
220 g voita
5 dl sokeria (, josta osa voi olla tummaa sokeria)

  • Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes sokeri hiukan sulaa.
  • Siirrä seos yleiskoneen kulhoon tai muuhun isoon kulhoon.
2 dl kaakaojauhetta
4 isoa munaa

  • Vatkaa voi-sokeriseoksen joukkoon kaakaojauhe.
  • Lisää munat yksitellen ja vatkaa hetki.
  • Siivilöi kuivat aineet taikinaan ja sekoita.
  • Kaada taikina kahteen voideltuun ja leivinpaperilla pohjustettuun Ø 23 - 24 cm irtopohjavuokaan.
  • Paista 175 asteessa n. 25 - 30 minuuttia, kunnes pohjat ovat keskeltä mehevän kosteita ja reunoilta sitkeän rapeita.
4 valkuaista
1 dl sokeria 
1/2 tl etikkaa
 
  • Vaahdota valkuaiset kevyesti. Lisää sokeria vähitellen, jatka vatkaamista koko ajan. Vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää.
  • Ota suklaajäätelö jääkaapista ja sekoita sen joukkoon pähkinärouhe.
  • Irrota toinen kakkupohja vuoasta ja murenna se pieniksi paloiksi. Sekoita kakkupalat sekä puolet valkuaisvaahdosta jäätelön joukkoon.
  • Sekoita löyhästi joukkoon lähes koko loppu valkuaisvaahto. Massa saa jäädä marmoroiduksi.
  • Levitä massa vuokaan, jossa on toinen suklaapohja.
  • Marmoroi pinta vielä lopulla valkuaisvaahdolla. Jätä pinta eläväksi.
  • Anna jähmettyä pakastimessa vähintään 6 tuntia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti