Aloitan useimmiten jäätelön valmistuksen perusjäätelömassasta, joka on sellaisenaan ihanan pehmeä vaniljajäätelö.
VANILJAJÄÄTELÖ:
(4 - 6 annosta)
1 1/2 dl maitoa
1 vaniljatanko tai 1 tl vaniljajauhetta
- Mittaa maito pinnoitettuun kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet maidon joukkoon, lisää myös tanko. Keitä n. 5 min.
3 keltuaista
1/2 - 3/4 dl sokeria (tai glukoosisiirappia)
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti metallikulhossa. Kaada kuuma vaniljamaito niiden päälle ja sekoita hyvin. Jätä vaniljatanko vielä seokseen. Kiehauta vettä kattilassa ja laita jäätelömassa kuumenemaan vesihauteeseen. Sekoita koko ajan ja kuumenna kunnes massa saostuu. Älä kuitenkaan päästä kiehumaan, sillä kananmuna juoksettuu.
- Jäähdytä massa hyvin, laita vielä jääkaappiin tunniksi. (Mausta seos tässä vaiheessa halutessasi.)
2 dl kuohukermaa
- Vaahdota kerma. Poista jäätelömassasta vaniljatanko ja nostele kermavaahto varoen joukkoon.
- Laita kulho pakastimeen ja sekoittele massaa puolen tunnin välein, kunnes se on kauttaaltaan jähmettynyt.
- Siirrä jäätelö kannelliseen rasiaan.
<3 <3 <3
HASSELPÄHKINÄ-SUKLAAJÄÄTELÖ:
Hasselpähkinä-suklaajäätelöstä tuli heti meidän perheen suosikki. Näin samettisen pehmeää ja täyteläistä jäätelöä saa harvoin. Suosittelen.
- Tee annos vaniljajäätelömassaa.
1 rkl kaakaojauhetta
1 dl hasselpähkinä-suklaalevitettä, esim. Nutella.
1 dl rouhittua hasselpähkinää
- Lisää jäätelömassaan ennen kermavaahdon lisäystä kaakaojauhe, hasselpähkinä-suklaalevite ja pähkinärouhe.
<3 <3 <3
KINUSKI-SUOLAPÄHKINÄJÄÄTELÖ:
- Tee annos vaniljajäätelömassaa.
1 dl kuohukermaa
1/2 dl fariinisokeria
ripaus suolaa
1 dl suolapähkinöitä
- Keitä kuohukermaa ja fariinisokeria, kunnes seos saostuu ja muodostaa vaalean kinuskin. Lisää ripaus suolaa ja karkeasti rouhitut suolapähkinät.
- Lisää jäätelömassan joukkoon ennen kermavaahdon lisäämistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti