keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Limejuustokakku


Ø 24 - 26 cm, 15 - 18 annosta

Pohja:

200 g täysjyväkaurakeksejä
75 g voita
2 limetin kuori

  • Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata voi, johon on raastettu kahden limen kuori.
  • Sekoita ainekset ja painele kevyesti leivinpaperilla pohjustetun irtopohjavuoan pohjalle.

Limetäyte:

7 liivatetta
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl limemehua
1 3/4 dl sokeria
1/2 tl vaniljajauhetta
3 valkuaista
4 dl vispikermaa

  • Liota liivatteet kylmässä vedessä.
  • Sekoita tuorejuuston joukkoon 1 dl limemehua, sokeri ja vaniljajauhe.
  • Kuumenna loppu limemehu kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Kaada seos tuorejuuston joukkoon.
  • Vaahdota kerma ja valkuaiset. Nostele ensin valkuaisvaahto ja lopuksi kermavaahto täytteeseen.
  • Levitä täyte pohjan päälle, tasoita pinta.
  • Laita jääkaappiin hyytymään.

Limekiille:

2 liivatetta
1/2 dl limemehua
1/2 dl sokeria
1 dl vettä
muutama tippa vihreää elintarvikeväriä

  • Liota liivatteet kylmässä vedessä.
  • Kuumenna limemehu kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen.
  • Lisää sokeri, vesi ja elintarvikeväri.
  • Anna nesteen jäähtyä kunnolla ennenkuin kaadat sen kakun pinnalle.
  • Nosta jääkaappiin hyytymään.
  • Koristele halutessasi ennen tarjoilua.



1 kommentti:

  1. Ihana ohje! Olisin varmistanut, onko limemehu suoraan hedelmästä puristettua vai valmista kaupan mehua?

    VastaaPoista