Mango-passionjuustokakkua maisteltiin saadessani kandin paperit.
POHJA:
175 g Dops-täytekeksejä
50 g voita
- Hienonna keksit ja sulata voi. Sekoita. Painele leivinpaperilla pohjustetun (Ø 24 cm) irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.
MANGOMOUSSE:
4 liivatetta (+ 2 rkl vettä/mehua)
200 g mangotuorejuustoa
2 dl mangososetta
2 dl vispikermaa
- Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Sekoita tuorejuusto ja mangogose. Makeuta halutessasi. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Kaada seos tuorejuuston joukkoon. Vaahdota kerma ja nostele massan joukkoon. Levitä mousse pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.
PASSIONMOUSSE:
3 liivatetta (+ 2 rkl vettä/mehua)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl passionpyrettä
(tai vastaava määrä passionhedelmän sisusta)
1/2 dl sokeria
2 dl vispikermaa
- Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Sekoita tuorejuusto ja passionpyre. Makeuta sokerilla. (Tällä määrällä mousse on melko kirpeä, joten lisää halutessasi sokeria). Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Kaada seos tuorejuuston joukkoon. Vaahdota kerma ja nostele massan joukkoon. Levitä mousse mangotäytteen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.
KIILLE:
2 liivatetta
1 dl veriappelsiinituoremehua
1 dl mangososetta
- Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna mehu kiehuvaksi. Sulata liivatteet siihen ja lisää lopuksi mangosose. Anna seoksen jäähtyä kunnolla ennenkuin kaadat sen kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkapissa.
- Koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti