KYLMÄSAVULOHI-KATKARAPUVOILEIPÄKAKKU:
Pohja ja välikerros:
250 g saaristolaisleipää
100 g voita
- Hienonna karkeasti leipä veitsellä tai monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita leipämurun joukkoon.
- Taputtele puolet seoksesta (Ø 24 cm) leivinpaperilla pohjustetun irtopohjavuoan pohjalle.
Kylmäsavulohitäyte:
3 liivatetta (+ 2 rkl sitruunamehua)
100 g kylmäsavulohta
100 g kylmäsavulohta
1 punasipuli
nippu ruohosipulia
200 g kermaviiliä (10 % rasvaa)
200 g tuorejuustoa (maustamaton tai kylmäsavulohi)
suolaa ja mustapippuria
Katkaraputäyte:
200 g tuorejuustoa (maustamaton tai kylmäsavulohi)
suolaa ja mustapippuria
- Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään.
- Hienonna kylmäsavulohi ja sipulit. Sekoita ne ja kermaviili sekä tuorejuusto.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet siihen. Sekoita seos täytteen joukkoon.
- Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.
Katkaraputäyte:
3 liivatetta (+ 3 rkl sitruunamehua)
200 g katkarapuja
nippu tilliä
200 g tuorejuustoa (maustamaton tai tilli)
suolaa ja mustapippuria
200 g smetanaa (23% rasvaa)
- Levitä loppu leipämuru varovasti kylmäsavulohitäytteen päälle.
- Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään.
- Hienonna katkaravut ja tilli. Sekoita ne tuorejuuston joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet siihen. Sekoita seos tuorejuuston joukkoon.
- Vaahdota smetana (ole kärsivällinen, smetanaa tarvitsee vatkata n. 4 - 5 min ennenkuin se vaahtoutuu). Nostele lopuksi täytteen joukoon.
- Levitä täyte toisen leipäkerroksen päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään mieluiten yön yli.
- Koristele haluamallasi tavalla ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti