sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kirsikkapavlova

Kirsikat alkaa olla parhaimmillaan, eikä hintakaan ole enää este niiden ostamiselle. Niinpä kävin hakemassa muutaman litran ja tein Kirsikkapavlovaa vieraille. Hyvää!

KIRSIKKAPAVLOVA:
(6 - 8 annosta)



Marenkipohja:

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl valkoviinietikkaa
2 tl maissitärkkelystä

  • Vatkaa valkuaiset kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana.
  • Sekoita lopuksi joukkoon etikka ja maissitärkkelys siivilän läpi.
  • Levitä marenki Ø 26 cm:n ympyräksi leivinpaperille. Jätä reunat hiukan keskustaa korkeammiksi.
  • Paista uunissa 100 asteessa n. 1 t. Laita uuni pois päältä ja anna marengin jäähtyä uunissa.

Täytteet:

500 g maitorahkaa
2 rkl sokeria
1/2 tl vaniljajauhetta
2 dl vispikermaa

  • Sekoita maitorahkaan sokeri ja vaniljajauhe. Vaahdota kerma ja sekoita rahkan joukkon. Lusikoi seos marenkipohjan päälle.

2 dl kirsikkapyrettä tai soseutettuja kirsikoita
(sokeria)

  • Makeuta kirsikkasose tarvittaessa. Valuta kirsikkasosetta kerma-rahkan päälle.

1 dl kirsikoita

  • Laita pinnalle runsaasti tuoreita kirsikoita.
Marenkipohjan voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin, mutta pavlova kannattaa täyttää vasta juuri ennen tarjoilua. Tällöin pohja pysyy pinnalta rapeana ja sisältä ihanan sitkeänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti