KIRSIKKAPAVLOVA:
(6 - 8 annosta)
(6 - 8 annosta)
Marenkipohja:
4 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl valkoviinietikkaa
2 tl maissitärkkelystä
- Vatkaa valkuaiset kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana.
- Sekoita lopuksi joukkoon etikka ja maissitärkkelys siivilän läpi.
- Levitä marenki Ø 26 cm:n ympyräksi leivinpaperille. Jätä reunat hiukan keskustaa korkeammiksi.
- Paista uunissa 100 asteessa n. 1 t. Laita uuni pois päältä ja anna marengin jäähtyä uunissa.
Täytteet:
500 g maitorahkaa
2 rkl sokeria
1/2 tl vaniljajauhetta
2 dl vispikermaa
- Sekoita maitorahkaan sokeri ja vaniljajauhe. Vaahdota kerma ja sekoita rahkan joukkon. Lusikoi seos marenkipohjan päälle.
2 dl kirsikkapyrettä tai soseutettuja kirsikoita
(sokeria)
- Makeuta kirsikkasose tarvittaessa. Valuta kirsikkasosetta kerma-rahkan päälle.
1 dl kirsikoita
- Laita pinnalle runsaasti tuoreita kirsikoita.
Marenkipohjan voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin, mutta pavlova kannattaa täyttää vasta juuri ennen tarjoilua. Tällöin pohja pysyy pinnalta rapeana ja sisältä ihanan sitkeänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti