Annoksesta riittää 4 - 5 ruokailijalle.
RAPEAKUORISTA FENKOLIKIRJOLOHTA:
1 file kirjolohta
oliiviöljyä
5 kevätsipuli varsineen
1/4 fenkolia
1 punainen chili
1 sitruunan kuori
suolaa
1 tl fenkolinsiemeniä
- Lorauta isoon uunivuokaan oliiviöljyä. Viipaloi sipuli ja fenkoli. Hienonna chili.
- Raasta kirjolohen pintaan sitruunankuori, lisää chili ja mausta suolalla.
- Laita file nahkapuoli ylöspäin uunivuokaan. Laita sipulit ja fenkoli kalan vierelle vuokaan.
- Paista uunissa grillivastuksen alla 15 min.
- Ota kala pois uunista. Irrota nahka. Murskaa kalan pintaan fenkolinsiemenet. Laita nahka kalan päälle ja paista vielä 5 min.
PINAATTIRISOTTO:
1 salottisipuli
2 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
muutama oksa timjamia
300 g risottiriisiä
n. 14 dl kasvislientä
1 sitruunan mehu
50 g parmesaania
100 g tuoretta pinaattia
- Hienonna sipulit. Kuullota ne ja risottoriisi öljyssä. Lisää kattilaan timjami.
- Kaada kasvislientä riisin joukkoon vähitellen, anna kiehua keskilämmöllä, n. 16 min. Sekoittele välillä.
- Kun riisi alkaa olla kypsää, purista risoton joukkoon sitruunan mehu, raasta parmesaani ja lisää pinaatti. Sekoita ja tarjoa.
KESÄSALAATTIA:
1 ruukku lehtisalaattia
50 g rucolaa
5 retiisiä
10 kirsikkatomaattia
oliiviöljyä
sitruunamehua
suolaa
- Revi salaatti ja rucola. Viipaloi retiisi ja puolita tomaatit. Laita ainekset tarjoiluastiaan.
- Lorauta salaatin joukkoon oliiviöljyä, sitruunamehua ja ripauta suolaa.
- Sekoita nopeasti ja tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti