lauantai 22. kesäkuuta 2013

Raparpericrumble

Juhannus on kotimaisten raaka-aineiden saatavuuden kannalta lähes täydelliseen aikaan. Meinasin vähän seota kaupassa kaikkien ihanien juuresten ja kasvisten edessä, mutta pääsin kuitenkin lopulta juhannuksen viettoonkin. Juhannukseen kuuluu perheessäni uudet perunat, erilaiset kalat ja tietysti grillattu liha. Herkutteluun valikoitui tänä vuonna kirsikat ja raparperi.

Raparperistä tein muun muassa brittivuodeltani suosikkeihini jäänyttä crumblea, eli kotimaisittain raparperi-kaurapaistosta. Tarjoiluun kannattaa ehdottomasti varata vaniljakastiketta tai -jäätelöä.
 

RAPARPERICRUMBLE:
(4 - 6 annosta)




5 vartta raparperia

  • Puhdista raparperit tarvittaessa ja leikkaa n. 1 cm:n viipaleiksi.
  • Laita ne uunivuoan pohjalle.

Kanelisiirappi:

1 dl vettä
3/4 dl fariinisokeria
1/4 tl vaniljajauhetta
kanelitanko
  • Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja vaniljajauhe. Laita kattilaan myös kanelitanko.
  • Keitä kunnes vesi on lähes haihtunut ja seos on siirappimaista.
  • Kaada siirappi raparperien päälle vuokaan.

Kauramuru:

50 g voita
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria

  • Nypi ainekset keskenään murumaiseksi.
  • Ripottele tasaisesti raparperien päälle.
  • Paista 200 asteessa n. 25 min, kunnes raparperit ovat pehmenneet ja kauramuru kauniin ruskea.
  • Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti