Raparperistä tein muun muassa brittivuodeltani suosikkeihini jäänyttä crumblea, eli kotimaisittain raparperi-kaurapaistosta. Tarjoiluun kannattaa ehdottomasti varata vaniljakastiketta tai -jäätelöä.
RAPARPERICRUMBLE:
(4 - 6 annosta)
5 vartta raparperia
- Puhdista raparperit tarvittaessa ja leikkaa n. 1 cm:n viipaleiksi.
- Laita ne uunivuoan pohjalle.
Kanelisiirappi:
1 dl vettä
3/4 dl fariinisokeria
1/4 tl vaniljajauhetta
kanelitanko
- Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja vaniljajauhe. Laita kattilaan myös kanelitanko.
- Keitä kunnes vesi on lähes haihtunut ja seos on siirappimaista.
- Kaada siirappi raparperien päälle vuokaan.
Kauramuru:
50 g voita
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
- Nypi ainekset keskenään murumaiseksi.
- Ripottele tasaisesti raparperien päälle.
- Paista 200 asteessa n. 25 min, kunnes raparperit ovat pehmenneet ja kauramuru kauniin ruskea.
- Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti