sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Kirsikkamoussekakku

Jatketaanpa väliin taas näitä valmistujaiskakkuja. Tämä voisi olla viimeinen kirsikka-aiheinen postaus hetkeen :D. Vannomatta paras.

Ohje saattaa vaikuttaa nopeasti karsomalla hiukan luontaantyöntävältä kaikkine vaiheineen, mutta kakku on todellisuudessa melko simppeli ja nopea valmistaa.


KIRSIKKAMOUSSEKAKKU:
(Ø 23 - 24 cm, 12 - 15 annosta)





Mantelipohja:

140 g mantelijauhetta
3/4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
4 munaa
3 valkuaista
vajaa 1 dl sokeria

  • Mittaa mantelijauhe, sokeri ja vehnäjauho yleiskoneen kulhoon ja sekoita lapavatkaimella sekaisin.
  • Lisää munat yksitellen ja vatkaa n. 4 minuuttia. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi marengiksi, lisää sokeri vaahdotuksen aikana pienissä erissä.
  • Nostele valkuaisvaahto taikinan sekaan.
  • Jaa taikina kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä tasaiseksi ohueksi pohjaksi.
  • Paista pohjia 180 asteessa n. 7 minuuttia.

3/4 dl sileää kirsikkahilloa

  • Leikkaa pohjista kaksi käyttämäsi vuoan pohjan kokoista ympyrää.
  • Levitä toisen päälle kirsikkahilloa ja paina toinen pohja hillon päälle.
  • Nosta pohja vuokaan.
Vaniljamousse:

1 ½ liivatetta
1/2 dl vispikermaa
½ tl vaniljajauhetta
150 g tuorejuustoa
50 g créme fraîchea
vajaa 1 dl sokeria
1 ½ dl vispikermaa
1 dl hapankirsikoita

  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  • Mittaa kerma ja vaniljajauhe kattilaan, kiehauta. Lisää liotetut liivatteet kuuman kerman sekaan.
  • Sekoita hyvin tuorejuusto, crème fraîche ja sokeri. Lisää hiukan jäähtynyt kerma-liivateseos.
  • Vaahdota lopuksi kerma ja nostele varovasti joukkoon.
  • Kaada mousse pohjan päälle, tasoita pinta.
  • Painele moussen pinnalle tasaisesti hapankirsikoita ja laita jääkaappiin hyytymään.

Kirsikkamousse:

3 liivatetta
1 1/2 dl kirsikkapyrettä
2 1/2 rkl sokeria
100 g créme fraîchea

  • Liota liivatteet kylmässä vedessä.
  • Kiehauta puolet kirsikkapyreestä, makeuta sokerilla. Sulata liivatteet kuumaan pyreeseen.
  • Lisää loput pyreestä ja crème fraîche.

2 1/2 rkl sokeria
1 rkl hunajaa
1 rkl vettä

  • Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna 116 asteiseksi.
1 valkuainen
 
  • Vaahdota valkuainen samalla kun sokeri kuumenee. Kaada kuuma sokeri vaahdon sekaan koko ajan vatkaten.
  • Jatka vaahdottamista, kunnes marenki on haaleaa ja jämäkkää.
  • Lisää kirsikkapyreen sekaan.

1 dl vispikermaa

  • Vaahdota kerma ja nostele viimeisenä joukkoon.
  • Kaada massa vaniljamassan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkappissa.
Pinnalle:

kirsikkapyrettä
kirsikoita

  • Levitä palettiveitsellä ohut kerros kirsikkapyrettä kakun päälle.
  • Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti