Ohje saattaa vaikuttaa nopeasti karsomalla hiukan luontaantyöntävältä kaikkine vaiheineen, mutta kakku on todellisuudessa melko simppeli ja nopea valmistaa.
KIRSIKKAMOUSSEKAKKU:
(Ø 23 - 24 cm, 12 - 15 annosta)
Mantelipohja:
140 g
mantelijauhetta
3/4 dl
sokeria
1/2 dl
vehnäjauhoja
4 munaa
3 valkuaista
vajaa 1 dl
sokeria
- Mittaa mantelijauhe, sokeri ja vehnäjauho yleiskoneen kulhoon ja sekoita lapavatkaimella sekaisin.
- Lisää munat yksitellen ja vatkaa n. 4 minuuttia. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi marengiksi, lisää sokeri vaahdotuksen aikana pienissä erissä.
- Nostele valkuaisvaahto taikinan sekaan.
- Jaa taikina kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä tasaiseksi ohueksi pohjaksi.
- Paista pohjia 180 asteessa n. 7 minuuttia.
3/4 dl
sileää kirsikkahilloa
- Leikkaa pohjista kaksi käyttämäsi vuoan pohjan kokoista ympyrää.
- Levitä toisen päälle kirsikkahilloa ja paina toinen pohja hillon päälle.
- Nosta pohja vuokaan.
Vaniljamousse:
1 ½
liivatetta
1/2 dl vispikermaa
½ tl
vaniljajauhetta
150 g
tuorejuustoa
50 g créme
fraîchea
vajaa 1 dl
sokeria
1 ½ dl
vispikermaa
1 dl
hapankirsikoita
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Mittaa kerma ja vaniljajauhe kattilaan, kiehauta. Lisää liotetut liivatteet kuuman kerman sekaan.
- Sekoita hyvin tuorejuusto, crème fraîche ja sokeri. Lisää hiukan jäähtynyt kerma-liivateseos.
- Vaahdota lopuksi kerma ja nostele varovasti joukkoon.
- Kaada mousse pohjan päälle, tasoita pinta.
- Painele moussen pinnalle tasaisesti hapankirsikoita ja laita jääkaappiin hyytymään.
Kirsikkamousse:
3 liivatetta
1 1/2 dl
kirsikkapyrettä
2 1/2 rkl
sokeria
100 g créme
fraîchea
- Liota liivatteet kylmässä vedessä.
- Kiehauta puolet kirsikkapyreestä, makeuta sokerilla. Sulata liivatteet kuumaan pyreeseen.
- Lisää loput pyreestä ja crème fraîche.
2 1/2 rkl
sokeria
1 rkl hunajaa
1 rkl vettä
- Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna 116 asteiseksi.
- Vaahdota valkuainen samalla kun sokeri kuumenee. Kaada kuuma sokeri vaahdon sekaan koko ajan vatkaten.
- Jatka vaahdottamista, kunnes marenki on haaleaa ja jämäkkää.
- Lisää kirsikkapyreen sekaan.
1 dl
vispikermaa
- Vaahdota kerma ja nostele viimeisenä joukkoon.
- Kaada massa vaniljamassan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkappissa.
Pinnalle:
kirsikkapyrettä
kirsikoita
- Levitä palettiveitsellä ohut kerros kirsikkapyrettä kakun päälle.
- Koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti