Sorbeteissa ja jäätelöissä käytetään usein glukoosisiirappia rakenteen parantamiseksi. Glukoosisiirappi tekee jäätelöön hiukan elastisen rakenteen, jonka johdosta jäätelö ei jäädy kivikovaksi ja myös sulaa tarjoiltaessa hitaammin kuin jäädykkeet. Glukoosisiirappia saa nykyisin erikoisliikkeiden lisäksi ihan perusruokakaupoista, sillä Dansukker on ottanut sen valikoimiinsa. Glukoosisiirappia myydään pienissä siirappipulloissa.
Kesäisen sorbetin myös toivotan kaikille hyvää ja rentouttavaa juhannusta!
KIRSIKKASORBETTI:
(6 annosta)
5 dl kirsikkapyrettä tai -sosetta
1/2 dl glukoosisiirappia
2 valkuaista
2 rkl sokeria
- Kuumenna 1 dl kirsikkapyreestä kiehuvaksi ja sekoita siihen glukoosisiirappi.
- Sekoita seos lopun kirsikkapyreen joukkoon kulhoon ja laita hetkeksi pakastimeen.
- Vaahdota valkuaiset kiiltäväksi, kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vatkauksen aikana.
- Sekoita valkuaisvaahto kirsikkapyreen joukkoon ja laita kulho pakastimeen.
- Sekoittele sorbettia puolen tunnin välein, kunnes se on kauttaaltaan jähmettynyt.
- Siirrä valmis sorbetti kannelliseen pakastusrasiaan tai tarjoa heti.
Kuulostaa ihanalta! :)
VastaaPoistaTämä oli kyllä herkkua :). Jos kirsikasta tykkää, niin suosittelen kokeilemaan!
Poista