TÄYTETTY LEIPÄKRANSSI:
Leipätaikina:
2 1/2 dl vettä
1/2 pss kuivahiivaa
3/4 tl suolaa
1 1/2 rkl siirappia
1 dl kaurahiutaleita
n. 5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl oliiviöljyä
- Tee leipätaikina normaaliin tapaan. Vaivaa kunnolla hyvän sitkon aikaansaamiseksi.
- Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
- Kauli taikinasta n. 0,5 cm:n paksuinen levy jauhotetulla pöydällä.
Täytteet:
2 rkl punaista pestoa
6 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
nippu basilikaa
2 valkosipulin kynttä
2 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Pinnalle:
oliiviöljyä
Pinnalle:
oliiviöljyä
- Levitä taikinalevylle pesto, kinkkuviipaleet, hienonnettu basilika ja valkosipuli. Pirskota päälle oliiviöljyä. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
- Kääri levy pitkältä sivulta löysäksi rullaksi. Käännä rulla kranssiksi ja nipistä päät yhteen.
- Leikkaa leivän päälle viiltoja. Valuta pinnalle vielä oliiviöljyä.
- Anna kohota.
- Paista uunissa 225 asteessa n. 25 min tai kunnes leipä on kauniin ruskea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti