perjantai 14. kesäkuuta 2013

Gorgonzola-kasvispasta

Olen onnekas, sillä saan usein istua valmiiseen pöytään. Tänään tarjolla oli erityisen herkullista kasvispastaa, jossa oli juuri sopivasti kermaista Gorgonzola kastiketta ja rapean rouskuvia, tuoreita kasviksia. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä pastaa.

GORGONZOLA-KASVISPASTA:
(4 annosta)



100 g parsakaalia
100 g minitankoparsaa
100 g herkkusieniä

  • Kuori ja pilko parsakaalin varsi ja irrota osa nupuista. Leikkaa parsat kolmeen osaan. Viipaloi hekkusienet.
  • Keitä parsakaali ja parsat al dente suolalla maustetussa vedessä. Paista sienet öljyssä rapeiksi.
  • Siirrä sivuun odottamaan.

300 g pastaa, esim. penne

  • Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

2 anjovisfilettä
1 rkl kaprista
10 aurinkokuivattua tomaattia
200 g varhaiskaalia
5 kevätsipulia varsineen
2 rkl öljyä
 1 dl pastan keitinvettä
2 dl kuohukermaa
100 g gorgonzolaa

  • Hienonna pastan kiehuessa anjovisfileet, kaprikset ja aurinkokuivatut tomaatit. Suikaloi kaali ja viipaloi kevätsipulit.
  • Kuumenna anjovikset ja kaprikset nopeasti öljyssä. Lisää aurinkokuivatut tomaatit, kaali ja kevätsipuli. Kuullota hetki sekoitellen.
  • Lisää n. 1 dl pastan keitinvettä ja kerma.
  • Paloittele homejuusto ja lisää se kastikkeen joukkoon. Anna kuumentua. Lisää lopuksi parsakaali ja parsat.
  • Sekoita kastike pastan joukkoon ja tarjoa heti. Ripottele rapeat sienet annosten pinnalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti