torstai 20. kesäkuuta 2013

Kirsikkasorbetti

En saa mehevän makeista kirsikoista tarpeekseni, joten syön niitä mieluusti kaikissa mahdollisissa muodoissa. Kirsikkasorbetti on kesän ehdoton lempijälkiruoka, raparpericrumblen lisäksi (ohjetta tulossa myöhemmin).

Sorbeteissa ja jäätelöissä käytetään usein glukoosisiirappia rakenteen parantamiseksi. Glukoosisiirappi tekee jäätelöön hiukan elastisen rakenteen, jonka johdosta jäätelö ei jäädy kivikovaksi ja myös sulaa tarjoiltaessa hitaammin kuin jäädykkeet. Glukoosisiirappia saa nykyisin erikoisliikkeiden lisäksi ihan perusruokakaupoista, sillä Dansukker on ottanut sen valikoimiinsa. Glukoosisiirappia myydään pienissä siirappipulloissa.

Kesäisen sorbetin myös toivotan kaikille hyvää ja rentouttavaa juhannusta!

KIRSIKKASORBETTI:
(6 annosta)




5 dl kirsikkapyrettä tai -sosetta
1/2 dl glukoosisiirappia
2 valkuaista
2 rkl sokeria

  • Kuumenna 1 dl kirsikkapyreestä kiehuvaksi ja sekoita siihen glukoosisiirappi.
  • Sekoita seos lopun kirsikkapyreen joukkoon kulhoon ja laita hetkeksi pakastimeen.
  • Vaahdota valkuaiset kiiltäväksi, kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vatkauksen aikana.
  • Sekoita valkuaisvaahto kirsikkapyreen joukkoon ja laita kulho pakastimeen.
  • Sekoittele sorbettia puolen tunnin välein, kunnes se on kauttaaltaan jähmettynyt.
  • Siirrä valmis sorbetti kannelliseen pakastusrasiaan tai tarjoa heti.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä herkkua :). Jos kirsikasta tykkää, niin suosittelen kokeilemaan!

      Poista