keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Rocky Roadia pikasynttäreillä

Kesäloman alku on aina kiireistä aikaa, vaikka kiireiden pitäisi pikemminkin helpottaa. Tyttäreni ovat molemmat syntyneet kesäkuun alkupuolella ja syntymäpäivät jäävät usein kiireen jalkoihin. Tänäkin vuonna ehdimme vain pikaisesti juhlistaa esikoisen syntymäpäivää ja senkin päivän myöhässä. Onnea reipas 9-vuotias!

Toivomuksesta tein pikasynttäreille Rocky Roadia, vadelmasoodaa ja jäätelöä. Jäätelöstä kirjoittelen lisää myöhemmin ohjeineen.

Rocky Road on todellinen pikaherkku, joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Valmistamiseen menee vartti ja levystä riittää herkkupala ainakin 10:lle. Rocky Roadiin voi käyttää lähes mitä vain omien mieltymysten mukaan. Minä kaipaan joukkoon ainakin yhden suolaisen elementin, tällä kertaa suolapähkinöitä.



ROCKY ROAD:

200 g  tummaa ja/tai maitosuklaata
1 dl vaahtokarkkeja
2 dl pähkinöitä
1 dl kuivattuja hedelmiä, esim. rusinoita tai aprikooseja

  • Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa. Pilko vaahtokarkit tarvittaessa. Rouhi pähkinät ja kuivatut hedelmät karkeasti. Sekoita ainekset keskenään ja laita leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa.
  • Voit koristella Rocky Roadin esimerkiksi sulatetulla valkosuklaalla. Leikkaa levystä n. 3 x 3 cm:n paloja ja nauti.
VADELMASOODA:

1 dl vadelmasosetta
5 dl vadelmanmakuista kivennäisvettä
(sokeria/hunajaa)

  • Sekoita ainekset ja nauti heti. Makeuta halutessasi sokerilla tai hunajalla.

2 kommenttia:

  1. Rocky roadit on ihan parhaita, saa just sellaista suklaata mistä eniten tykkää! :) mä tein kuusvuotiaan synttäreille maaliskuussa ja laitettiin pilkottua omaria, suolapähkinää ja minivaahtiksia. Nam! :) kivaa, kun aloitit blogin! Tulen toistekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva Eve, kun eksyit tänne. Mä olenkin aina ihaillen katsellut miten jaksat panostaa lasten syntymäpäivien tarjoiluihin ja kattauksiin :). Siinä on mulla opeteltavaa.

      Poista