keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Kylmäsavulohi-katkarapuvoileipäkakku

Luvattuja kakkuohjeita tulossa seuraavaksi tänne blogin puolelle. Ettei menisi kuitenkaan sokerihumalan puolelle, tässä ensin toivomuksesta ohje hyväksi todettuun voileipäkakkuun.

KYLMÄSAVULOHI-KATKARAPUVOILEIPÄKAKKU:


Pohja ja välikerros:

250 g saaristolaisleipää
100 g voita

  • Hienonna karkeasti leipä veitsellä tai monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita leipämurun joukkoon.
  • Taputtele puolet seoksesta (Ø 24 cm) leivinpaperilla pohjustetun irtopohjavuoan pohjalle.
Kylmäsavulohitäyte:

3 liivatetta (+ 2 rkl sitruunamehua)
100 g kylmäsavulohta
1 punasipuli
nippu ruohosipulia
200 g kermaviiliä (10 % rasvaa)
200 g tuorejuustoa (maustamaton tai kylmäsavulohi)
suolaa ja mustapippuria

  • Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään.
  • Hienonna kylmäsavulohi ja sipulit. Sekoita ne ja kermaviili sekä tuorejuusto.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet siihen. Sekoita seos täytteen joukkoon.
  • Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.

Katkaraputäyte:
3 liivatetta (+ 3 rkl sitruunamehua)
200 g katkarapuja
nippu tilliä
200 g tuorejuustoa (maustamaton tai tilli)
suolaa ja mustapippuria
200 g smetanaa (23% rasvaa)

  • Levitä loppu leipämuru varovasti kylmäsavulohitäytteen päälle.
  • Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään.
  • Hienonna katkaravut ja tilli. Sekoita ne tuorejuuston joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet siihen. Sekoita seos tuorejuuston joukkoon.
  • Vaahdota smetana (ole kärsivällinen, smetanaa tarvitsee vatkata n. 4 - 5 min ennenkuin se vaahtoutuu). Nostele lopuksi täytteen joukoon.
  • Levitä täyte toisen leipäkerroksen päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään mieluiten yön yli.
  • Koristele haluamallasi tavalla ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti