tiistai 18. kesäkuuta 2013

Pikkusuolainen illanistujaisiin

Istuin iltaa ystävieni kanssa eilen. Veljeni ideasta se lähti ja lopulta muutaman oluen kanssa maisteltiin pikkusuolaisena täytettyä leipää. Täytteitä on helppo muuttaa sen mukaan mitä jääkaapista sattuu löytymään ja mitä kulloinkin tekee mieli.

TÄYTETTY LEIPÄKRANSSI:
(n. 12 viipaletta)




Leipätaikina:

2 1/2 dl vettä
1/2 pss kuivahiivaa
3/4 tl suolaa
1 1/2 rkl siirappia
1 dl kaurahiutaleita
n. 5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl oliiviöljyä

  • Tee leipätaikina normaaliin tapaan. Vaivaa kunnolla hyvän sitkon aikaansaamiseksi. 
  • Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
  • Kauli taikinasta n. 0,5 cm:n paksuinen levy jauhotetulla pöydällä.

Täytteet:

 2 rkl punaista pestoa
6 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
nippu basilikaa
2 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Pinnalle:

 oliiviöljyä

  • Levitä taikinalevylle pesto, kinkkuviipaleet, hienonnettu basilika ja valkosipuli. Pirskota päälle oliiviöljyä. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
  • Kääri levy pitkältä sivulta löysäksi rullaksi. Käännä rulla kranssiksi ja nipistä päät yhteen.
  • Leikkaa leivän päälle viiltoja. Valuta pinnalle vielä oliiviöljyä.
  • Anna kohota.
  • Paista uunissa 225 asteessa n. 25 min tai kunnes leipä on kauniin ruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti