lauantai 15. kesäkuuta 2013

Kaurasämpylät


Tänään tein aamupalaksi kauraisia sämpylöitä, kun olin niin laiska, etten jaksanut lähteä kauppaan. Tosi pehmoisia ja hyviä tulikin.


KAURASÄMPYLÄT:
24 kpl

5 dl vettä
50 g hiivaa
1 1/2 tl suolaa
3 rkl leipäsiirappia
1 dl kauraleseitä
3 dl kaurahiutaleita
7 dl vehnä-/sämpyläjauhoja
1/2 dl rypsiöljyä

  • Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, siirappi, kauraleseet ja kaurahiutaleet. 
  • Alusta jauhot vähitellen taikinaan. Lisää lopuksi öljy. Vaivaa taikinaa vielä, kunnes se on kimmoisaa.
  • Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
  • Leivo taikinasta sämpylöitä tai kuten minä, kauli taikinasta levy jauhotetulla pöydällä ja ota pyöreällä muotilla sämpylöitä.
  • Paista 225 asteessa n. 15 min.



Tarjoiluehdotus: Kuuma kahvi, kaurasämpylä runsailla täytteillä, muutama mielenkiintoinen lehti, aurinko, ulkoilma -> melko täydellistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti