keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Passion-mangojuustokakku

Vihdoin lempipuuhieni, eli makeiden kakkujen pariin. Tässä tulee lupaamieni valmistujaiskakkujen ohjeita. Ehkä myös macaronssit täytteineen saavat oman postauksen.

Passion-mangojuustokakun valmistukseen tarvitaan  Ø 23 - 24 cm:n irtopohjavuoka sekä Ø 20 cm:n reunavuoka, sillä mangomousse muodostaa sydämen passionmoussen sisälle. Kakun voi yhtä hyvin tehdä laittamalla mousset päällekkäin ja sijoittamalla passionhyytelön alimmaisen moussen sisälle. Kakun leikkauspinnasta en valitettavasti muistanut ottaa kuvaa lainkaan, vaikka se informatiivinen olisi ollutkin.

Tällaisenaan kakku on tosi raikas, joten jos pidät makeammista kakuista suosittelen lisäämään sokeria ainakin passionhyytelöön ja kiilteeseen.

PASSION-MANGOJUUSTOKAKKU:
(Ø 23 - 24 cm:n vuoka, 12 - 15 hlö)



Pohja:

175 g rouheita kaurakeksejä
70 g voita

  • Hienonna keksit monitoimikoneessa, sulata voi ja sekoita joukkoon.
  • Painele seos kevyesti leivinpaperilla pohjustetun Ø 23 - 24 cm irtopohjavuoan pohjalle.

Passionhyytelö:

1 1/2 liivatetta
120 g passionpyrettä
2 rkl sokeria

  • Liota liivatteet kylmässä vedessä.
  • Kuumenna passionpyre kiehuvaksi ja makeuta sokerilla. Sulata liivatteet passionpyreeseen.
  • Kaada seos alumiinifoliolla vuorattuun Ø 18 cm:n pyöreään astiaan. Laita pakastimeen.
Mangomousse:

3 liivatetta
2 dl mangososetta
(1 rkl sokeria)
200 g mangotuorejuustoa
2 dl vispikermaa

  • Liota liivatteet kylmässä vedessä.
  • Kuumenna mangosose kiehuvaksi ja makeuta tarvittaessa sokerilla. Sulata liivatteet mangososeeseen.
  • Notkista tuorejuusto. Sekoita se ja mangosose.
  • Vaahdota kerma ja nostele tuorejuustoseoksen joukkoon.
  • Aseta vuoan sisälle pienempi Ø 20 cm:n reunavuoka.
  • Kaada puolet mangomoussesta pienemmän vuoan pohjalle, tasoita. Ota passionhyytelö pakastimesta ja irroita varovasti. Laita se moussen päälle keskelle kakkua.
  • Levitä päälle loppu mousse.
  • Laita jääkaappiin hyytymään, kunnes mousse pitää muotonsa.

Passionmousse:

3 liivatetta
150 g passionpyrettä
60 g tomusokeria
150 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g kreikkalaista jogurttia
150 g vispikermaa

  • Liota liivatteet kylmässä vedessä.
  • Kuumenna passionpyre kiehuvaksi. Makeuta tomusokerilla. Sulata liivatteet passionpyreeseen.
  • Sekoita tuorejuusto ja jogurtti keskenään. Lisää passionpyre, sekoita.
  • Vaahdota kerma ja nostele joukkoon.
  • Irrota rengasvuoka mangomoussen ympäriltä.
  • Levitä passionmousse ensin huolellisesti reunoilla olevaan syvennykseen, sen jälkeen tasoita kakun päälle.
  • Laita jääkaappiin hyytymään.

Passionkiille:

2 liivatetta
100 g passionpyrettä
2 rkl sokeria
1 dl veriappelsiinimehua
1 passionhedelmän sisus

  • Liota liivatteet kylmässä vedessä.
  • Kuumenna passionpyre kiehuvaksi, makeuta sokerilla. Sulata liivatelehdet kuumaan pyreeseen.
  • Ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon mehu ja passionhedelmän sisus.
  • Anna kiilteen jäähtyä ennekuin kaadat sen kakun pinnalle.
  • Hyydytä jääkaapissa.
  • Koristele kakku ennen tarjoilua.



1 kommentti:

  1. Juu, laitapa sun ohje macaronseihin ja kaikki vinkit jakoon niistä! Mä oon tehnyt kerran, enkä oikein vakuuttunut. Haaveilin tekeväni niitä siskon häihin elokuussa, mutta tarttisin kyllä kaikki vinkit onnistumiseen :D . Millä väreillä värjäät jne.

    VastaaPoista