maanantai 17. kesäkuuta 2013

Rapeakuorista fenkolikirjolohta, pinaattirisottoa ja kesäsalaattia

Lähikaupassa oli tarjouksessa runsaasti erilaisia uuden sadon vihanneksia ja kirjolohta. Kävin hakemassa kassillisen todella hyvännäköisiä kasviksia ja kokonaisen kirjolohen. Kalan perkeistä keitin kalaliemen, johon tein kirjolohisopan. Toinen file sai kaverikseen pinaattirisottoa ja salaattia. Mainio kesälounas siis.

Annoksesta riittää 4 - 5 ruokailijalle.



RAPEAKUORISTA FENKOLIKIRJOLOHTA:

1 file kirjolohta
oliiviöljyä
5 kevätsipuli varsineen
1/4 fenkolia
1 punainen chili
1 sitruunan kuori
suolaa
1 tl fenkolinsiemeniä

  • Lorauta isoon uunivuokaan oliiviöljyä. Viipaloi sipuli ja fenkoli. Hienonna chili.
  • Raasta kirjolohen pintaan sitruunankuori, lisää chili ja mausta suolalla.
  • Laita file nahkapuoli ylöspäin uunivuokaan. Laita sipulit ja fenkoli kalan vierelle vuokaan.
  • Paista uunissa grillivastuksen alla 15 min.
  • Ota kala pois uunista. Irrota nahka. Murskaa kalan pintaan fenkolinsiemenet. Laita nahka kalan päälle ja paista vielä 5 min.


PINAATTIRISOTTO:

1 salottisipuli
2 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
muutama oksa timjamia
300 g risottiriisiä
n. 14 dl kasvislientä
1 sitruunan mehu
50 g parmesaania
100 g tuoretta pinaattia

  • Hienonna sipulit. Kuullota ne ja risottoriisi öljyssä. Lisää kattilaan timjami.
  • Kaada kasvislientä riisin joukkoon vähitellen, anna kiehua keskilämmöllä, n. 16 min. Sekoittele välillä.
  • Kun riisi alkaa olla kypsää, purista risoton joukkoon sitruunan mehu, raasta parmesaani ja lisää pinaatti. Sekoita ja tarjoa.


KESÄSALAATTIA:

1 ruukku lehtisalaattia
50 g rucolaa
5 retiisiä
10 kirsikkatomaattia
oliiviöljyä
sitruunamehua
suolaa

  • Revi salaatti ja rucola. Viipaloi retiisi ja puolita tomaatit. Laita ainekset tarjoiluastiaan.
  • Lorauta salaatin joukkoon oliiviöljyä, sitruunamehua ja ripauta suolaa.
  • Sekoita nopeasti ja tarjoile.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti