lauantai 20. heinäkuuta 2013

Hunajakaramellisoitua possunkylkeä ja hakattua bataattia

Viikonlopun iloihin kuuluu kiireettömät päiväunet. Ja mikäs on nukkuessa, kun sillä aikaa Jörö valmistaa illallista. Possunkylki on loistava raaka-aine: siinä on riittävästi rasvaa, että kypsänä liha on mehevää ja pehmoista. Karamellisoitu pinta tuo mukavan rapean ja makean kontrastin lihalle ja sitruunaiselle bataattilisäkkeelle.


HUNAJAKARAMELLISOITU POSSUNKYLKI:
(4 annosta)

800 g luutonta ja nahatonta possukylkeä
suolaa
mustapippuria

  • Hiero mausteet kyljen pintaan. Laita uunivuokaan rasvapuoli ylöspäin.
  • Paista 175 asteessa n. 1 1/2 - 2 tuntia.

6 rkl hunajaa tai siirappia
4 rkl soijaa
2 tl sitruunamehua

  • Mittaa aineet kattilaan. Kiehauta.
  • Penslaa seos kypsän kyljen pintaan. Nosta vuoka takaisin uuniin 5 - 10 minuutiksi, kunnes pinta on kauniisti karamellisoitunut.
  • Nosta vuoka uunista. Anna lihan vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen leikkaamista.


Lihan vetäytyessä, valmista lisäke.
HAKATTUA BATAATTIA:



1 iso bataattia
2 jauhoista perunaa
puolikas sitruuna
suolaa ja mustapippuria

  • Kuori bataatti ja perunat. Leikkaa isoiksi paloiksi mikronkestävään kulhoon. Laita kulhoon puolikas sitruuna ja mausta.
  • Pingota kulhon päälle kelmu.
  • Kypsennä mikrossa täydellä teholla 15 minuuttia.
nippu korianteria
1 punainen chili
100 g fetaa
puolikkaan sitruuna mehu 
  • Hienonna leikkuulaudalla (lautaa käytetään tarjoiluastiana) korianteri ja chili. Murenna feta laudalle. Purista päälle sitruunanmehu.
  • Tarkista haarukalla, että bataatti ja perunat ovat kypsiä. Purista sitruunasta mehu ja heitä kuoret pois.
  • Kumoa bataatit ja perunat työlaudalle ja leikkaa veitsellä sekoittaen rouheaksi. Varmista, että ainekset ovat hyvin sekaisin.
  • Leikkaa possunkylki viipaleiksi ja nosta hakatun bataatin kanssa laudalle.
  • Lusikoi siirappia vuoan pohjalta viipaleiden päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti