sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Mojitosorbetti

En ole kovin innokas drinkkien tai väkevien alkoholijuomien kuluttaja. Olen enemmänkin kuohuviinien ja kuivien siiderien ystävä. Raikas mojito kuitenkin silloin tällöin maistuu, etenkin kun todella aromikasta minttua saa kotipihalta.

Jäätelöt ja sorbetit sen sijaan kuuluvat herkkuihini. Mitäpä jos ne yhdistäisi?

Tämä sorbetti on täydellinen lämpimän illan rauhalliseen hetkeen, kun lapset nukkuu ja linnut laulaa. Taidanpa tänään pyöräyttää pallon itselleni, istahtaa parvekkeelle, nostaa jalat ylös ja nauttia omasta ajastani.

MOJITOSORBETTI:
(4 annosta)


2 limen mehu ja kuori
n. 30 mintunlehteä
5 rkl glukoosisiirappia

  • Raasta limeistä kuoret ja purista mehut.
  • Murskaa morttelissa tai hienonna veitsellä minttu. (Voit halutessa siivilöidä mintun pois sorbetista ennen valkuaisvaahdon lisäämistä).
  • Lisää glukoosisiirappi ja lämmitä seosta sen verran, että saat sen tasaisesti sekaisin.
3 - 4 rkl vaaleaa rommia
1 dl kivennäisvettä

  • Lisää rommi ja kivenäisvesi seokseen ja laita pakastimeen jäähtymään puoleksi tunniksi.
2 valkuaista*

  • Vaahdota valkuaiset.
  • Lisää valkuaisvaahto hieman hileisen mojitoseoksen joukkoon.
  • Sekoita sorbettia puolen tunnin välein, kunnes se on kauttaaltaan jähmeää.
  • Tarjoile heti tai siirrä kannelliseen pakastusrasiaan.
* Käytä ylijääneet keltuaiset kotitekoisen jäätelön valmistamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti