sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Kaalikeittoa chorizolla

Kaalikeitto on yksi monista meidän perheen lempiruoista. Etenkin esikoinen pyytää usein ruoaksi kaalikeittoa. Varhaiskaalista keitto syntyy nopeammin kuin ehdit kissan sanoa ja tulinen chorizo potkaisee keiton ihan uusille asteille. Suosittelen!


KAALIKEITTO CHORIZOLLA:
(4 annosta)

1/2  (n. 500 g) varhaiskaalia
1 iso porkkana
1 sipuli
1 - 1 1/4 l kasvis- tai kanalientä
1/2 - 1 pak chorizoa (, esim. Campofrio Chorizo Picante)
lehtipersiljaa ja timjamia

  • Suikaloi kaali, viipaloi porkkana ja hienonna sipuli.
  • Kuumenna kuivassa kattilassa sekoitellen, kunnes kaali alkaa luovuttaa nestettä.
  • Lisää liemi ja keitä n. 5 min
  • Paista samalla kuumalla pannulla kuutioidut chorizot, kunnes ovat pinnasta rapeita.
  • Annostele keitto lautaselle. Lisää päälle chorizoa ja valuta oranssia öljyä pannulta. Viimeistele karkeasti hienonnetulla lehtipersiljalla ja timjamilla.
Keiton kanssa tarjoiltiin itsetehtyä moniviljapatonkia.

Tämä voisi toimia hyvin myös hapankaalista tehtynä, taidankin kokeilla kunhan syksyllä hapankaalia on taas saatavilla.
 


2 kommenttia:

  1. aivan sairaan hyvää, ja helppo tehdä. tuli vaa sit ahmittuu kaikki kerral

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se vaarahan hyvän ruoan kanssa on, että annoskoko huomaamatta kasvaa ;). Kaalikeitto on onneksi aika armollinen siinäkin tapauksessa.

      Poista