sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Muhkea marjakakku

Viikonloppuna syntyi myös tällainen suhteellisen muhkea, sitruunainen marjakakku. Heinäkuun helteet ei suosi kermakakkuja, joten otin varman päälle ja kuorrutin kakun italialaisella marengilla.

MUHKEA MARJAKAKKU:
(15 - 20 annosta)



6 munan sokerikakkupohja leikattuna kolmeen osaan

Kostutukseen:

1 sitruunan mehu
1 dl vettä
3 rkl sokeria

  • Sekoita ja kostuta sokerikakkupohjat hyvin.

Väliin:

3 dl vispikermaa
2 rasiaa mascarponea
2 sitruunan kuori
1/2 tl vaniljajauhetta
2 rkl sokeria

  • Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää mascarpone, raastettu sitruunankuori, vaniljajauhe ja sokeri. Sekoita.
  • Levitä väleihin.

n. 2 l marjoja

  • Laita marjoja marcarponevaahdon päälle.





Italialainen marenki:

1 1/4 dl sokeria
2 rkl vettä

  • Mittaa kattilaan. Kuumenna 121 asteiseksi.
3 valkuaista

  • Vaahdota valkuaiset kevyesti samalla kun sokeri kuumenee. Kaada kuuma sokeri vaahdon joukkoon samalla vatkaten. Vatkaa, kunnes vaahto on kädenlämpöistä.

Päälle:

n. 1 l marjoja 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti