keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Mustikkapiirakka

Tänään oli tarve pikaiselle leivonnaiselle. Jääkaapissa oli sopivasti rasiallinen mustikoita, joten mustikkapiirakka syntyi talon tavarasta. Ihan kelpo sellainen, pehmoinen ja kuohkea. Spelttijauhot tuo mukavaa pähkinäisen täyteläistä makua. Mustikoita olisi voinut olla enemmän ja pohjaan voisi lisätä seuraavalla kerralla vaikka hiukan sitruunamehua. Tällaisenaankin kuitenkin todella pätevä piirakka kahvipöytään.

MUSTIKKAPIIRAKKA:
6 - 8 annosta

 

2 munaa

  • Riko munien rakenne kulhossa.
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl täysjyväspelttijauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl  leivinjauhetta

  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
1 dl rypsiöljyä
1 dl kermaviiliä

  • Sekoita joukkoon öljy ja kermaviili.
  • Levitä taikina voideltuun n. 20 x 30 cm uunivuokaan.
3 - 4 dl mustikoita

  • Kaada pinnalle mustikat.
  • Paista uunissa 200 asteessa n. 25 minuuttia.
  • Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti