tiistai 16. heinäkuuta 2013

Minttu-suklaajuustokakku

Possut paljussa -koristeluidea on peräisin blogimaailmasta ja yksi jos toinen on jo hellyyttävät possut sijoittanut mutakylpyyn. Koristeluidea sopi täydellisesti eräisiin juhliin, joten otin possut tehtävälistalle viime viikonloppuna. Koristelu ei esittelyjä kaipaa, mutta paljun kätkemä kakku sai sen verran kiittäviä kommentteja, että kirjoitan sen vielä muistaissani ylös. Valitettavasti en ehtinyt/muistanut ottaa leikkauspinnasta kuvaa.

MINTTU-SUKLAAJUUSTOKAKKU: 
(15 annosta)


  • Pingota leivinpaperi Ø 23 - 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Leikkaa leivinpaperista (voit käyttää myös reunakalvoa) kaksi 15 cm:n leveää suikaletta ja laita ne kiertämään vuoan reunaa. Näin voit tehdä hiukan vuoan reunoja korkeamman kakun.
Pohja:

175 g suklaakeksejä
65 g voita
1 dl hasselpähkinärouhetta

  • Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita kaikki keskenään.
  • Taputtele seos vuoan pohjalle.

Mariannetäyte:

3 liivatetta

  • Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
200 g kevyt tuorejuustoa
100 g täyteläistä rahkaa
1 pussi Marianne Crush -rouhetta
1/2 dl sokeria  

  • Sekoita keskenään.

2 rkl kerma- tai minttulikööriä

  • Kuumenna likööri kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon.

1 1/4 dl sokeria
2 rkl vettä
3 valkuaista

  • Kuumenna sokeri ja vesi 121 asteiseksi.
  • Samalla kun sokeri kuumenee, vatkaa valkuaiset löysäksi vaahdoksi.
  • Kaada kuuma sokeri vaahdon joukkoon samalla vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kädenlämpöistä.
  • Sekoita puolet Mariannetäytteen joukkoon, säästä loput suklaatäytteeseen.
  • Levitä täyte vuokaan, tasoita. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat toisen täytteen.

Suklaatäyte:

3 liivatetta

  • Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
 100 g tummaa suklaata
320 g suklaatuorejuustoa (Philadelphia Marabou)

  • Sulata suklaa ja sekoita tuorejuuston joukkoon
 2 rkl kermalikööriä

  • Kuumenna likööri kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita suklaatuorejuuston joukkoon.
  • Lisää myös loppu marenkivaahto. Sekoita.
1 dl kermaa

  • Vaahdota kerma ja sekoita se kevyesti täytteen joukkoon siten, että väri jää epätasaiseksi.
  • Levitä täyte vuokaan, tasoita. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.
Suklaakuorrutus:

1 dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata

  • Kuumenna kerma kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. Lisää suklaa paloina ja sekoittele, kunnes seos on tasaista.
  • Kaada hieman jäähtynyt kuorrutus kakun keskelle. Anna valua vapaasti ja levitä tarvittaessa lastalla. 





Reunoilla on suklaasikari-keksejä, possut on tehty marsipaanista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti