MINTTU-SUKLAAJUUSTOKAKKU:
(15 annosta)
- Pingota leivinpaperi Ø 23 - 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Leikkaa leivinpaperista (voit käyttää myös reunakalvoa) kaksi 15 cm:n leveää suikaletta ja laita ne kiertämään vuoan reunaa. Näin voit tehdä hiukan vuoan reunoja korkeamman kakun.
Pohja:
175 g suklaakeksejä
65 g voita
1 dl hasselpähkinärouhetta
- Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita kaikki keskenään.
- Taputtele seos vuoan pohjalle.
Mariannetäyte:
3 liivatetta
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
200 g kevyt tuorejuustoa
100 g täyteläistä rahkaa
1 pussi Marianne Crush -rouhetta
1/2 dl sokeria
- Sekoita keskenään.
2 rkl kerma- tai minttulikööriä
- Kuumenna likööri kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon.
1 1/4 dl sokeria
2 rkl vettä
3 valkuaista
- Kuumenna sokeri ja vesi 121 asteiseksi.
- Samalla kun sokeri kuumenee, vatkaa valkuaiset löysäksi vaahdoksi.
- Kaada kuuma sokeri vaahdon joukkoon samalla vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kädenlämpöistä.
- Sekoita puolet Mariannetäytteen joukkoon, säästä loput suklaatäytteeseen.
- Levitä täyte vuokaan, tasoita. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat toisen täytteen.
Suklaatäyte:
3 liivatetta
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
100 g tummaa suklaata
320 g suklaatuorejuustoa (Philadelphia Marabou)
- Sulata suklaa ja sekoita tuorejuuston joukkoon
2 rkl kermalikööriä
- Kuumenna likööri kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita suklaatuorejuuston joukkoon.
- Lisää myös loppu marenkivaahto. Sekoita.
1 dl kermaa
- Vaahdota kerma ja sekoita se kevyesti täytteen joukkoon siten, että väri jää epätasaiseksi.
- Levitä täyte vuokaan, tasoita. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.
Suklaakuorrutus:
1 dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata
- Kuumenna kerma kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. Lisää suklaa paloina ja sekoittele, kunnes seos on tasaista.
- Kaada hieman jäähtynyt kuorrutus kakun keskelle. Anna valua vapaasti ja levitä tarvittaessa lastalla.
Reunoilla on suklaasikari-keksejä, possut on tehty marsipaanista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti