maanantai 15. heinäkuuta 2013

Kinkkuvoileipäkakku

Pitääpä kirjoitella heti tuoreeltaan muistiin jonkinlainen ohje tälle välimerelliselle kinkkuvoileipäkakulle, sillä maut miellytti tällä kertaa kovasti ainakin minua :).

KINKKUVOILEIPÄKAKKU:
(20 - 25 annosta)


18 viipaletta isoa paahtoleipää tai vastaava määrä vuokaleipää

Kostutukseen:

n. 2 dl liha- tai kasvislientä

Kinkkutäyte:

2 rasiaa piparjuurituorejuustoa
200 g kermaviiliä
300 g ylikypsää kinkkua
2 suolakurkkua
pieni sipuli
kourallinen yrttejä
suolaa, mustapippuria

  • Sekoita kaikki ainekset, kinkku, suolakurkku, sipuli ja yrtit hienonnettuina.

Kasvistäyte:

300 g tuorejuustoa
200 g kevytsmetanaa
10 aurinkokuivattua tomaattia 
1 dl mustia oliiveja
2 rkl kapriksia
8 retiisiä
kevätsipulin varsia
kourallinen yrttejä
suolaa, mustapippuria

  • Sekoita kaikki ainekset, aurinkokuivatut tomaatit, oliivit, retiisit, kevätsipulin varret ja yrtit hienonnettuina.
  • Kostuta leipäviipaleet, täytä ensimmäinen täyteväli kinkkutäytteellä ja toinen kasvistäytteellä. Kelmuta hyvin ja anna maustua jääkaapissa vähintään 1 vrk.
Koristeluun:
400 g kevytsmetanaa vaahdotettuna
ilmakuivattua kinkkua
tuoreita viikunoita
kirsikkatomaatteja
yrttejä ja versoja 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti