keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Ruisleipä - taivaallista!

Aloitimme aamun tänään taivaallisen hyvällä ruisleivällä. Leivän leivoin aiemmin postaamaani juureen, joka alkaa nyt olla todella maukas ja toimiva.




RUISLEIPÄ:
(1 iso reikäleipä)

n. 1 dl juurta (käytetty ruisjauhoja päivän 4 jälkeen)
2 1/2 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
2 1/2 dl ruisrouhetta
2 1/2 vehnäjauhoja
4 dl ruisjauhoja

  • Lisää juureen vesi ja suola. Alusta joukkoon rouhe ja jauhot.
  • Jätä taikina peitettynä yöksi (8 h) huoneenlämpöön.
  • Vaivaa taikinaa hetki ja leivo leiväksi. Ripottele päälle jauhoja ja viillä ristikot.
  • Anna kohota huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi.
  • Paista uunissa 200 asteessa n. 35 min.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti