KOLMEN SUKLAAN JUUSTOKAKKU:
(Ø 23 - 24 cm, 12 -15 annosta)
Pohja:
150 g suklaakeksejä
50 g voita
1/2 dl hasselpähkinärouhetta
- Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
- Hienonna keksit. sekoita joukkoon sulatettu voi ja pähkinärouhe.
- Taputtele seos vuoan pohjalle.
Suklaatäytteet:
6 liivatetta (+ 3 rkl maitoa tai Bailey's:ä)
130 g tummaa suklaata
130 g maitosuklaata
130 g valkosuklaata
300 g mascarponea
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
- Sulata suklaat omissa kulhoissaan ja sekoita kunkin joukkoon 100 g mascarponea.
- Sulata liivatteet kiehuvaan maitoon tai kermalikööriin ja jaa tasan suklaaseosten joukkoon.
5 rkl sokeria
2 rkl vaahterasiirappia
2 rkl vettä
- Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna 116 asteiseksi.
- Vaahdota valkuaiset samalla kun sokeri kuumenee. Kaada kuuma sokeri vaahdon sekaan koko ajan vatkaten. Jatka vaahdottamista, kunnes vaahto on haaleaa ja jämäkkää.
- Jaa vaahto suklaaseosten joukkoon tasan. Sekoita.
3 dl vispikermaa
- Vaahdota kerma ja sekoita 1/3 kunkin suklaavaahdon joukkoon.
- Kaada täytteen haluamassasi järjestyksessä vuokaan. Tasoita pinta huolella. Laita vuoka jääkaappiin 5 minuutiksi aina ennen seuraavan kerroksen lisäämistä. Näin kerroksista tulee tasaiset.
- Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
- Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti