tiistai 9. heinäkuuta 2013

Kolmen suklaan juustokakku

Muutaman valmistujaiskakun ohje jäi vielä kirjoittelematta tänne, joten tässä seuraavaksi kolmen suklaan juustokakku. Tällä ideallahan kakkuja on siellä ja täällä, mutta ohjetta olen vähän muokkaillut itselleni mieluisammaksi. Ja juu, pursottaminen ei ole mun vahvimpia puolia ja siksi päällä raidat menee ihan mihin haluaa :)

KOLMEN SUKLAAN JUUSTOKAKKU:
(Ø 23 - 24 cm, 12 -15 annosta)



Pohja:

150 g suklaakeksejä
50 g voita
1/2 dl hasselpähkinärouhetta

  • Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
  • Hienonna keksit. sekoita joukkoon sulatettu voi ja pähkinärouhe.
  • Taputtele seos vuoan pohjalle.

Suklaatäytteet:

6 liivatetta (+ 3 rkl maitoa tai Bailey's:ä)
130 g tummaa suklaata
130 g maitosuklaata
130 g valkosuklaata
300 g mascarponea

  • Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  • Sulata suklaat omissa kulhoissaan ja sekoita kunkin joukkoon 100 g mascarponea.
  • Sulata liivatteet kiehuvaan maitoon tai kermalikööriin ja jaa tasan suklaaseosten joukkoon.
5 rkl sokeria
2 rkl vaahterasiirappia
2 rkl vettä

  • Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna 116 asteiseksi.
2 valkuaista
 
  • Vaahdota valkuaiset samalla kun sokeri kuumenee. Kaada kuuma sokeri vaahdon sekaan koko ajan vatkaten. Jatka vaahdottamista, kunnes vaahto on haaleaa ja jämäkkää.
  • Jaa vaahto suklaaseosten joukkoon tasan. Sekoita.
3 dl vispikermaa
 
  • Vaahdota kerma ja sekoita 1/3 kunkin suklaavaahdon joukkoon.
  • Kaada täytteen haluamassasi järjestyksessä vuokaan. Tasoita pinta huolella. Laita vuoka jääkaappiin 5 minuutiksi aina ennen seuraavan kerroksen lisäämistä. Näin kerroksista tulee tasaiset.
  • Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
  • Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti